„SAMO DO DODIKA U BANJA LUKU…“: Nataša Kandić upire prstom u najvećeg krivca, on se pred kamerama izvinio Aleksandru Vučiću… (VIDEO)

Njegova izjava dolazi u vrijeme tenzija na Kosovu koje su inicirale srbijanske vlasti.

  • Politika

  • 01. Avg. 2022  01. Avg. 2022

  • 5

Bivša izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo i aktualna koordinatorica u Rekomu Nataša Kandić, oglasila se nakon incidenata na Kosovu.

„Vladimir Đukanović je već zauzeo Vulinovo mjesto u regionu - samo do Dodika u Banja Luku", poručila je Nataša Kandić.

Visoki funkcioner SNS Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na svom Twitter profilu je uputio šokantnu poruku o potencijalnom ukrajinskom scenariju i na Balkanu.

„Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da griješim“, napisao je Đukanović.

Đukanovićeva objava dolazi nakon što se na društvenim mrežama se pojavila slika "dekolonizirane Evrope" koja je kružila Telegramom, društvenom mrežom na kojoj su ponajviše aktivni Rusi.

Nešto kasnije Đukanović je priznao da je napravio grešku, te kako je kazao napravio „veliki problem Aleksandru Vučiću“.

Njegova ranija izjava dolazi u vrijeme tenzija na Kosovu koje su inicirale srbijanske vlasti.

Vlada Kosova kasno sinoć odlučila je da odloži primjenu odluka o reciprocitetu ličnih karata sa Srbijom i one o registarskim tablicama na mjesec dana.

Vlada Kosova se oglasila saopćenjem "da se primjena dvije odluke odlaže se do 1. septembra 2022. godine".

Ali, kako se navodi u saopćenju Vlade, mjera reciprociteta se odlaže za mjesec dana ako se barikade postavljene na sjeveru uklone već danas.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...