DOBRO SU SE SJETILI: Novi Zeland otvorio granice strancima nakon skoro dvije i pol godine, ali…

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern izjavila je na Kineskom poslovnom summitu u Aucklandu da je završetak postepenog otvaranja granica ogroman uspjeh.

  • Svijet

  • 01. Avg. 2022  01. Avg. 2022

  • 0

Novi Zeland otvorio je granice stranim posjetiteljima u ponedjeljak, prvi puta od zatvaranja u martu 2020. zbog pandemije covida-19.

Granice Novog Zelanda počele su se ponovno otvarati u februaru, prvo za Novozelanđane, a ograničenja su postupno popuštala.

Proces ponovnog otvaranja granica završio je u nedjelju navečer, a posjetiteljima kojima su potrebne vize i onima sa studentskim vizama sada je također dopušten dolazak na Novi Zeland.

Ta zemlja odsad također dopušta brodovima za krstarenje i stranim jahtama pristajanje u svojim lukama.

Ipak, posjetitelji moraju biti vakcinisani protiv covida-19 i testirati se najmanje dva puta na covid-19 po dolasku na Novi Zeland.

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern izjavila je na Kineskom poslovnom summitu u Aucklandu da je završetak postepenog otvaranja granica ogroman uspjeh.

“Bio je to postupan i oprezan proces s naše strane od februara dok mi, zajedno s ostatkom svijeta, nastavljamo upravljati vrlo živom globalnom pandemijom, istovremeno čuvajući naše ljude”, kazala je.

Međunarodni studenti značajno pridonose novozelandskoj ekonomiji, a obrazovni se sektor nada da će iskoristiti otvaranje granica.

Novozelandski ministar turizma Stuart Nash rekao je da će povratak kruzera također biti poticaj za lokalne industrije, prenosi Hina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...