ODUŠEVILA JAVNOST: Poslanica biciklom otišla u bolnicu da se porodi

“Važna vijest! U 3.04 jutros pozdravili smo najnovijeg člana naše porodice. Iskreno, nisam planirala da biciklom odem na porođaj, ali se tako dogodilo”, navela je ona na Facebooku.

  • Žena

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 2

Novozelandska poslanica Julie Anne Genter sjela je na bicikl u nedjelju ujutru i pojurila ka bolnici. Trudovi su već počeli i sat vremena kasnije se porodila.

“Važna vijest! U 3.04 jutros pozdravili smo najnovijeg člana naše porodice. Iskreno, nisam planirala da biciklom odem na porođaj, ali se tako dogodilo”, navela je ona na Facebooku.

“Kontrakcije mi nisu bile toliko strašne kada smo krenuli u bolnicu, iako su bile udaljene 2-3 minuta. Intenzitet im se pojačao dok smo stigl, 10 minuta kasnije”, navela je ona i dodala da njeno zdravo veselo dijete mirno spava zajedno sa tatom.

Genter se i na porođaj sa prvim djetetom, sinom, odvezla biciklom 2018. godine.

“Predivno nedjeljno jutro za vožnju bicikla, do bolnice, na indukciju kako bih konačno rodila ovu bebu”, navela je tada na Instagramu, prenosi Kurir.

Političari ove ostrvske nacije od pet miliona stanovnika imaju reputaciju da su vrlo opušteni i normalni. Premijerka Jacinda Ardern otišla je na porodiljsko, pa čak je i dovela svoje tromjesečno dijete na sastanak UN-a, jer je još dojila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...