ISTRAGA O DARKU ŠARIĆU PROŠIRENA I NA NJEGOVOG BRATA: Raspisana međunarodna potjernica za Duškom Šarićem

Ovo je treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

  • Hronika

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

Za Duškom Šarićem je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog sumnje da je pripadnk organizovane kriminalne grupe svog rođenog brata Darka Šarića, koji se nalazi u pritvoru, rečeno je večeras Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prijedlog za raspisivanje potjernice je iznijelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a Specijalni sud je donio naredbu, nakon čega je Interpol Srbije raspisao potjernicu.

Tužilac za organizovani kriminal donio je 19. jula naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Ovo je treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

Nakon 15. aprila, kada je donijeta naredba o sprovođenju istrage, 31. maja, 22. juna i 19. jula donijete su naredbe o proširenju istrage.

Kako su prenijeli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Takođe, sumnja se da je Duško Šarić preko Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbjednosno informaciona agencija o napadu na svjedoka Gorana Nikolaševića i da istragu usmjeravaju u pogrešnom pravcu.

Duško Šarić je, kako se sumnja, kupio telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj", kao i da je platio izgradnju i opremanje vikedica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...