VJOSA OSMANI NAGLASILA: "Moramo shvatiti da živimo pored susjeda koji je u potpunosti pod kontrolom Rusije"

"Nisu naše optužbe te koje eskaliraju situaciju, već njihove akcije zaoštravaju situaciju i stvaraju tenzije", rekla je Osmani.

  • Regija

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 1

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je, povodom situacije na sjeveru Kosova, izjavila da se Srbija već duže priprema za pokušaj eskalacije na Zapadnom Balkanu, a posebno na Kosovu, uz pomoć i podršku Rusije, prenosi Kosovo Online.

"Vučić je posljednjih mjeseci davao podršku nelegalnim strukturama na sjeveru Kosova koje čine kriminalne bande. Preko njih i manipulacijom drže srpsku manjinu koja živi na Кosovu taocem ove pogrešne politike", rekla je Osmani u intervjuu za BBC.

Osmani je naglasila da Kosovo nije doprinijelo i nikada neće doprinijeti eskalaciji ili nasilju.

"Ali moramo da shvatimo da živimo pored susjeda koji je u potpunosti pod kontrolom Rusije. Nisu naše optužbe te koje eskaliraju situaciju, već njihove akcije zaoštravaju situaciju i stvaraju tenzije, rekla je Osmani.

Govoreći o pitanju dijaloga Beograda i Prištine, Osmani je navela da je Kosovo uvijek bilo konstruktivna stranka, za razliku od Srbije koja je radila suprotno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...