NIKOLA ŠPIRIĆ U STRAHU OD ISHODA OKTOBARSKIH IZBORA: "Bakir i Denis su dvije strane iste medalje koja se zove BiH bez entiteta..."

"Nažalost, u većini slučajeva kada su Dodik i Željka Cvijanović insistirali da se dođe do prijeko potrebnog srpskog jedinstva, ta mjesta, gdje je trebalo da sjede Šarović i Trivićeva, bila su prazna", kazao je on.

  • Politika

  • 03. Avg. 2022  

  • 3

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da se "Republika Srpska brani srpskim jedinstvom, a ne Mirkom Šarovićem (SDS), ni Jelenom Trivić (PDP), kako njih dvoje poručuju sa raznih skupova".

On je kazao da Dejtonski sporazum podario mehanizme kojima se brani srpski nacionalni interes u Sarajevu.

"Samo srpskim jedinstvom možemo obezbijediti nezamjenjiv uticaj Republike Srpske na sve političke tokove u BiH, što je bila osnovna premisa srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i nas iz SNSD-a, a ne obrnuto, da političko Sarajevo kreira političke procese u Republici Srpskoj", izjavio Srni je Špirić.

"Nažalost, u većini slučajeva kada su Dodik i Željka Cvijanović insistirali da se dođe do prijeko potrebnog srpskog jedinstva, ta mjesta, gdje je trebalo da sjede Šarović i Trivićeva, bila su prazna", kazao je on.

Špirić tvrdi da su ta prazna mjesta oni koji Republiku Srpsku ne doživljavaju dobronamjerno shvatili kao pukotinu kroz koju mogu da realizuju programsku ideju SDA – BiH bez entiteta.

"Za tu ideju PDP kojem pripada Trivićeva na posljednjem kongresu SDA nagrađen je velikim aplauzom", navodi Špirić.

-Oni što poručuju "doviđenja Bakire" (Izetbegović, lider SDA), ne shvataju da su Bakir i Denis (Bećirović iz SDP-a, koji je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH) dvije strane iste medalje koja se zove "BiH bez entiteta. Zato, poručujem i upozoravam, nije vrijeme za politički avanturizam, nemamo pravo na to, a oni koji nisu po volji političkog Sarajeva najbolje su rješenje za Republiku Srpsku i na predstojećim opštim izborima", kazao je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...