"RANIJE NAM JE SVAŠTA PRIČAO, SAD NE IZLAZI IZ DVORIŠTA": Miroljub Petrović optužen za nadriljekarstvo, komšije u šoku

Inače, Petrović je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola “debilana” i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da djecu ne treba vakcinisati.

  • Regija

  • 03. Avg. 2022  03. Avg. 2022

  • 1

Protiv Miroljuba Petrovića, pseudoakademika, podignuta je optužnica za nadriljekarstvo.

Naime, Petrović se tereti da je bez dozvole za lijek, spravljao biljne lijekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako liječio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika.

"U leskovački Sud 29. jula je stigao optužni predlog protiv P.M. iz Petrovca", saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva Leskovac.

Postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadriljekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za teško djelo protiv zdravlja ljudi.

U međuvremenu, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo, prenose Južne vesti.

Inače, Petrović je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola “debilana” i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da djecu ne treba vakcinisati.

Komšije ga rijetko viđaju

"Ranije se družio sa seljanima, slušali smo njegove priče o svemu i svačemu, sada i kada dođe ne ide dalje iz svog dvorišta. Ne viđamo da u njegovu kuću dolaze ljudi koje ne poznajemo, kao što je ranije bilo". priča jedan od njih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...