MILORAD DODIK NA GODIŠNJICU "OLUJE": "Dok je Hrvatska obilježava kao pobjedu, srpski narod nikad neće zaboraviti..."

Naveo je da je oko 250.000 Srba moralo da zaključa i napusti svoje kuće, te da krene ka Srbiji kao spasu.

  • Politika

  • 04. Avg. 2022  04. Avg. 2022

  • 2

Na godišnjicu Oluje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao kako srpski narod nikada neće zaboraviti kada je protjerano oko 250 hiljada Srba. 

Dodik je dodao kako je tokom prošlog stoljeća bilo i previše stradanja zbog je potrebno početi slaviti život.

"Prošli vijek je vijek srpskog stradanja koji se na neki način, završava sa velikom kolonom izbjeglica iz Krajine, nakon otpočinjanja "Oluje" koja je bila jedna zločinačka i genocidna operacija", istakao je Dodik.

Naveo je da je oko 250.000 Srba moralo da zaključa i napusti svoje kuće, te da krene ka Srbiji kao spasu.

"Mnogi od njih svoj dom su našli ovdje u Republici Srpskoj i Srbiji. Podarili su nam mnoge ljude koji su svojim doprinosom i podstignućima obilježili ovo vrijeme", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da vjeruje da će srpski narod za neko vrijeme, za nekog od tih ljudi iz Krajine moći da kaže da je iza sebe ostavio velelepna djela kao što je to činio Nikola Tesla i mnogi sa tih prostora.

Tokom posjete Hramu Blage Marije u vojvođanskom mjestu Banstol, Dodik je rekao da Hrvatska obilježava ovo kao pobjedu, a Srpska i Srbija kao parastos za one koji su pobijeni na Petrovačkoj cesti širom izbjegličkih kolona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...