ŠOKANTNE SCENE IZ BEOGRADA: „Republika Srpska je zapadna srpska država, muslimani u BiH su islamizirani Srbi, a Bakir Izetbegović je..."

On tvrdi da je Izetbegović "u centru nepotističkog sistema" i da se mora držati ratnohuškačke retorike i da u tome ima podršku Amerikanaca.

  • Politika

  • 05. Avg. 2022  05. Avg. 2022

  • 31

Već drugi dan zaredom srbijanska režimska televizija Happy TV posvećuje cijele emisije lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i njegovim izjavama o dronovima i prebrojavanju koje su podigle veliku buru u regionu.

"Slobodna Bosna" je već objavila komentare Karadžićevog ratnog ministra i optuženika za ratne zločine Tome Kovača koji se skriva u Srbiji, a sada je za Izetbegovićeve izjave bio zadužen Dragomir Anđelković, politički analitičar blizak režimima u Beogradu i Banjoj Luci.

Anđelković za Bakira Izetbegovića kaže da je "političar epigon, sin uspješnog oca koji karijeru gradi na naslijeđu i koji ništa do sada nije postigao".

Anđelković smatra da Izetbegović "nije prihvatio Dejtonski sporazum i da je stalno sa Amerikancima modificirao Dayton i sa visokim predstavnicima otimao ovlaštenja i rušio ustavni poredak i doveo do 'monstrum konstrukcije' gdje je BiH preuzela čitav niz ovlaštenja".

On tvrdi da je Izetbegović "u centru nepotističkog sistema" i da se mora držati ratnohuškačke retorike i da u tome ima podršku Amerikanaca.

"Njima (Amerikancima, op. „SB“) trebaju ljudi kao što su Izetbegović ili Zelenski i zato ga i podržavaju, iako i sami znaju da je on propao projekat", rekao je Anđelković.

Sagovornik Happy TV smatra da je "Izetbegović ozbiljan faktor problema na Balkanu i da je to poruka Srbiji da mora maksimalno biti uz Republiku Srpsku", koju on smatra "zapadnom srpskom državom".

Anđelković smatra da se stranka SDA urušava, ali da uprkos tome Izetbegović ima stalnu podršku Zapada kako bi se izvukao iz tog problema. U tom kontekstu, Anđelković smatra da je cilj Schmidtovih promjena izbornog zakona "da pomogne Izetbegoviću da preživi".

O vezama Izetbegovića sa Erdoganom, Anđelković kaže da se Izetbegović u sukobu Washingtona i Ankare opredijelio za Washington.

"Danas Dodik bolje stoji u Turskoj nego Izetbegović", smatra Anđelković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...