ČANAK ŠOKIRAO NA HAPPY TELEVIZIJI: "Pucao bih u Vojislava Šešelja!"

"Sada oni hoće da naprave građanski rat u Crnoj Gori. Za svoje gazde iz Kremlja", rekao je Čanak.

  • Regija

  • 29. Mar. 2023  

  • 2

Političar Nenad Čanak rekao je jutros u studiju televizije Happy da bi pucao u ratnog zločinca i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Na pitanje voditelja da li bi pucao na Šešelja, Čanak je tri puta odgovorio potvrdno.

"Bih, pitaš me treći put. Ili si gluv ili si glup. A glup nisi", rekao je Čanak.

Optužujući Šešelja za prisilno iseljavanje ljudi iz Vojvodine tokom ratova devedesetih godina, Čanak je rekao da Šešelj i druge "mračne sile" sada imaju i novi plan za Crnu Goru.

"Sada oni hoće da naprave građanski rat u Crnoj Gori. Za svoje gazde iz Kremlja", rekao je Čanak.

"Ko god je neopredijeljen u doba zla, radi za onog ko to zlo promoviše. Ona onih stvari koje su zločinačke, a ima onih stvari koje se bore protiv toga. To sada vidimo i u Ukrajini, svako ko relativizuje stvar kao rusko-ukrajinski sukob. Uvijek govorim istinu i to je bio krah moje političke karijere. Nisam bio spreman da ne govorim istinu, pa sad plaćam tu cijenu. Zdrav razum nije dobar za bolestan biznis. Ta priča je jednostavna. Malo sam se bavio i pitanjem vještačke inteligencije i postavljao pitanja, te mogu reći da će to napraviti ozbiljne poremećaje na tržištu rada.

"Bijeli okovratnici će ostajati bez posla i nastat će panika. Bio sam jedan od najboljih i najplaćenijih IT stručnjaka u SFRJ. Nikada nisam bio vlast u Vojvodini. Programirao sam najveću mrežu računara, 33 računara u mreži, komunikacioni i aplikativni softver u SFRJ. Podnio sam ostavku u Skupštini kao poslanik jer nisam htio da se priča da ću se pozivati na poslanički imunitet. Vratio sam mandat. Srbin sam po rođenju, a ne po zanimanju", dočarao je svoj stav između ostalog Čanak na Happy televiziji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...