BURNO NA KOSOVU: Na granici sa Srbijom uhapšena ruska špijunka, oglasio se kosovski ministar policije - spominje Vučića...

Vijest o hapšenju ruske špijunke objavila je i Ukrajinska pravda.

  • Regija

  • 07. Avg. 2022  

  • 1

Ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla na svom je Facebook profilu objavio je da je Darija Aslamova privedena na graničnom prijelazu na sjeveru Kosova.

Prema Sveclinim riječima, mnoge su zemlje dokazale da se bavila špijunažom za rusku vojnu obavještajnu službu, te da je djelovala pod maskom novinarke.

“Darija Aslamova danas je uhapšena na graničnom prijelazu na sjeveru zemlje. Mnoge su zemlje dokazale da se bavila špijunažom za rusku vojnu obavještajnu službu te da je djelovala pod krinkom novinarke“. napisao je Svecla.

Tvrdi se i da je sudjelovala u propagandnim aktivnostima tokom ruske invazije na Ukrajinu", objavio je ministar.

Kosovske vlasti  navode kako su upoznate s njenim aktivnostima, no prema ministru, njoj je zbog sličnih aktivnosti  zabranjen ulazak u neke zemlje.

Nadalje, Svecla je naglasio da je Aslamova pokušala ući na Kosovo, sedam dana nakon napetosti izazvanih na sjeveru Kosova.

„Ističemo činjenicu da pokušava ući u Republiku Kosovo sedam dana nakon napetosti koje su izazvale kriminalne strukture na sjeveru zemlje i istog dana kada su iste strukture kojima je dirigirao Vučić pucale desetak puta na naše policijske službenike.

Njen pokušaj ulaska u našu zemlju, osim što koincidira s razvojem događaja na sjeveru zemlje, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojoj se Srbija već pridružila, a koja je usmjerena na destabilizaciju naše zemlje”, rekao je Svecla.

Vijest o hapšenju ruske špijunke objavila je i Ukrajinska pravda.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...