PONIŽENJE KOJE ĆE PJANIĆ DUGO PAMTITI: Barcelona razbila meksički Pumas i osvojila prvi trofej u sezoni, trener Xavi zadao bolan udarac bh. veznjaku

Barcelona je uvjerljivo zaključila pripreme pred novu sezonu.

  • Sport

  • 08. Avg. 2022  08. Avg. 2022

  • 1

Xavijeva momčad na Camp Nou je sa 6:0 pobijedila meksički Pumas UNAM. Katalonskim navijačima na odličan način prezentirao se Robert Lewandowski, poljski napadač koji je nakon dugih ljetnih pregovora stigao iz Bayerna.

Golom već u trećoj minuti na asistenciju Pedrija doveo je Barcelonu u vodstvo. Nakon toga je mladom talentu uzvratio na isti način, i to dvaput. Prvi put mu je podvalio loptu u 5., a zatim u 19. minuti fantastično odigrao petom i gurnuo ga samog pred golmana. Između dva gola Pedrija u strijelce se upisao i Ousmane Dembele

Početkom drugog poluvremena Xavi je napravio šest izmjena, a među igračima koji su ušli nije bilo Miralema Pjanića.

Kamere su snimile Pjanića na zagrijavanju u poluvremenu, no bh. veznjak je jedan od rijetkih nogometaša koji nije dobio priliku da sudjeluje u osvajanju Gamper kupa, prvog trofeja kojeg je Barcelona osvojila ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...