NEVJEROVATAN GOVOR BAKIRA IZETBEGOVIĆA: „Tamo gdje su Bošnjaci, gdje se mi nešto pitamo…“ (VIDEO)

"Nećemo reći da je stanje dobro, ali nije ni loše uzimajući u obzir sve kugle koje imamo na nogama i kočničare", kazao je Izetbegović.

  • Politika

  • 08. Avg. 2022  08. Avg. 2022

  • 11

Lider SDA Bakir Izetbegović na tribini u Livnu govorio je o „nevjerovatnim uspjesima“ premijera Federacije BiH Fadila Novalića, hvalio Bošnjake, te iznio niz zapanjujućih podataka, a sve je zabilježeno kamerom.

„Broj zaposlenih u FBiH povećan za 67.000 u periodu aktuelnog saziva Vlade FBiH. U odnosu na posljednji dan pred pandemiju koronavirusa, broj zaposlenih povećan za 10.000, kazao je Izetbegović.

„Protesti nezadovoljnih radnika kojima nije uvezivan radni staž, koji su prije aktuelnog saziva Vlade FBiH bili svakodnevnica, danas su prošlost. Uvezan radni staž za oko 6.000 radnika. Stabiliziran Penzioni fond koji je prije aktuelnog saziva Vlade FBiH bio u dubiozi, povećane penzije. Riješeni ključni problemi boraca i ratnih vojnih invalida. Plaće u FBiH u odnosu na period prije aktuelnog saziva Vlade FBiH povećane za više od 20 posto. Rast izvoza, rast turističkih posjeta…, ovo su samo neki od rezultata rada Vlade FBiH u proteklom periodu", kazao je lider SDA, te dodao:

"Imali smo odgovor na pandemiju, njen zdravstveni i ekonomski segment. Svi problemi su, jedan po jedan, riješeni. Moglo je to i bolje. Nećemo reći da je stanje dobro, ali nije ni loše uzimajući u obzir sve kugle koje imamo na nogama i kočničare", poručio je Bakir Izetbegović na tribini SDA u Livnu.

Tako smo u kratkom govoru saznali da oko građana Federacije BiH teku med i mlijeko, da nema krize. Izetbegovića očito ne brinu visoke cijene goriva ili ulja, mesa..., koje su najviše u regionu. Cijene pojedinih prehrambrenih artikala više su čak nego u Njemačkoj.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...