NA ŠTA TAČNO MISLI ERDOGAN: "Radimo na uspostavi stabilnosti i prosperiteta..."

(...) na Balkanu.

A kako konkretno?

  • Svijet

  • 08. Avg. 2022  08. Avg. 2022

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako njegova zemlja radi na uspostavi stabilnosti i prosperiteta na Balkanu.

"Radimo na uspostavi stabilnosti, saradnje i prosperiteta na Balkanu s kojim imamo duboke veze", rekao je turski predsjednik, govoreći na otvaranju 13. konferencije ambasadora koja se održava u Ankari, prenosi Anadolu Agency.

Mada, nije rekao na koji način to rade, pa se prebacio na žito.

Osvrnuvši se na provedbu sporazuma o izvozu žita iz Ukrajine, Erdogan je kazao: “Osigurali smo provedbu sporazuma o koridoru za izvoz žita. Time smo doprinijeli sigurnosti opskrbe u svijetu u vrijeme kada je prehrambena kriza na vratima.”

Pričao je i o posljednjim napadima Izraela na palestinske civile.

“Džamija Al-Aqsa je ‘crvena linija’ za Tursku”, rekao je Erdogan, te dodao: “Nema opravdanja za ubijanje djece, beba u pelenama. Turska stoji uz palestinski narod i braću iz Gaze.”

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...