NOVE PRIJETNJE IZ ČOVIĆEVIH REDOVA: "Ako za izmjene Izbornog zakona na svojoj strani imate jedan Izrael, tim gore po vaše političke suparnike..."

Poznato je da inklinira stranci HDZ-a i objavljuje ultranacionalističke tekstove. 

  • Politika

  • 09. Avg. 2022  09. Avg. 2022

  • 19

Potpora države Izrael hrvatskom pitanju u BiH jedan je od najznačajnijih uspjeha lobiranja hrvatske politike u BiH, rekao je za portal Otvoreno.hr politički komentator i novinar blizak HDZ-u BiH Ivan Crnjac.

Portal Otvoreno za komentar oko ove izraelske diplomatske akcije obratio se političkom komentatoru i novinaru Ivanu Crnjcu.

“Država Izrael je dugogodišnji saveznik Sjedinjenih Država i skupa s njima čini jedan vrlo važan blok u međunarodnoj politici. Nije pretjerano reći ni da Izrael spada među najvažnije države svijeta s obzirom na geostrateški položaj te financijske, tehnološke, sigurnosne i lobističke resurse. Njihovo otvoreno stajanje na hrvatsku stranu u BiH, na stranu prava i pravednosti, Ustava i samog Daytonskog mirovnog sporazuma definitivno spada među najveći lobistički uspjeh politike bh. Hrvata. Ostaje samo da se ispuni cilj – a to je izmjena Izbornoga zakona na način da Hrvati sami biraju svoje predstavnike u tijela vlasti. Ako za takav cilj na svojoj strani imate jedan Izrael, tim gore po vaše političke suparnike koji se grčevito bore u tomu da vam oduzmu politička prava”, zaključio je Crnjac.

Podsjetimo, Ivan Crnjac, novinar na Radio televiziji BiH, nerijetko objavljuje statuse na svom Twitter profilu. 

ZAŠTO LI PLAĆAMO ANTIBOŠNJAČKU BHRT: HDZ-ov novinar Ivan Crnjac otvoreno  poziva na prijetnje Bošnjacima i BiH - IZDVOJENO.ba

Crnjac radi na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine, gdje sudeći prema komentarima koje objavljuje ne poštuje državu u kojoj živi i radi.

Poznato je da inklinira stranci HDZ-a i objavljuje ultranacionalističke tekstove. 

Podsjetimo, Ambasada Izraela podržala je HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, a podrška Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku stigla je i od izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...