ČAVARA U SVOJOJ BUSOVAČI IMA NAJBOLJE INFORMACIJE: "Schmidt je na godišnjem, ne znam ko je pisao pismo"

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je pismo predsjedniku FBiH Marinku Čavari, potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović, nakon kojeg su mu potpredsjednici odgovorili.

  • Politika

  • 09. Avg. 2022  09. Avg. 2022

  • 3

U pismu izražava razočarenje zbog neimenovanja četvero sudaca u Ustavnom sudu Federacije te ih poziva da to učine.

Reagirajući na ovu informaciju, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako je "dobio informaciju da je Schmidt zapravo na godišnjem odmoru" te da ne zna ko je pisao. Kaže kako je Schmidt, pod pritiskom javnog linča na prosvjedima ispred OHR-a, prestrašen, odustao od donošenja odluka u vezi s pitanjem provođenja odluka Ustavnog suda BIH.

"Iznenađujuće je da je Schmidtu jedino važno ono što SDA traži. Čini mi se da je jedini kriterij to što SDA želi ili ne želi. Nije mu, recimo, važno da se provedu odluke Ustavnog suda, nije važno što FTV radi izvan zakona bez statuta, da već 8 godina nemamo zakonito izabranog ravnatelja FUP-a i niz takvih stvari. Schmidt se brine o pitanjima važnima za SDA kako bi se održao "status quo" o pitanju Izbornog zakona kako bi mogli raditi malverzacije s nezakonitim izbornim povjerenstvom", naglasio je Čavara.

Dodao je kako će se čuti koje su to još želje SDA koje su na popisu.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...