NETREPELJIVOST KROZ GENERACIJE U HRVATSKOJ: Katarina Peović otpužila djeda HDZ-ovog načelnika da je zaklao njenog djeda partizana 1942. godine

“Talijani su streljali na ovom mjestu 8.8.1942. u Segetu na dojavu domaćih izdajnika (a takvih je bilo doslovno samo jedna porodica). Djed je bio prva žrtva fašističkog terora u segetskom kraju, a izdajici je HDZ dao ime šetnice uz more”, požalila se Pejović

  • Regija

  • 09. Avg. 2022  

  • 1

U mjestu Segetu Donji, zapadno od Trogira, saborska zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović, fotografirala se ispred spomen ploče partizanima koji su u tom kraju stradali u strijeljanju 1942. godine.

Kako Peović navodi s ponosom, među njima je bio i njen djed, Ivan Peović.

“Talijani su streljali na ovom mjestu 8.8.1942. u Segetu na dojavu domaćih izdajnika (a takvih je bilo doslovno samo jedna porodica). Djed je bio prva žrtva fašističkog terora u segetskom kraju, a izdajici je HDZ dao ime šetnice uz more”, požalila se Pejović u svojoj Facebook objavi.

alt

Time se referirala na šetalište Vice Zulima Virulice, za kojega su i tamošnji SDP-ovci govorili kako u Drugom svjetskom ratu “nije imao častan put”. Inače, to je djed konzervativnog HDZ-ovog političara Vinka Zulima Virulice, načelnika Segeta Donjeg, ujedno i najdugovječnijeg načelnika u središnjoj Dalmaciji.

Porodična svađa?

Peović je u svojoj objavi nastavila kako su ljudi bivali ubijenima u to vrijeme zato šti su za partizane skupljali lijekove, oružje i hranu, piše Dnevno.hr.

“Domaće jame su doslovno hranile fašiste informacijama koje su ljude koštali živote. Danas moralnim ljudima ne stiže hitna, a HDZ-ovci likuju nad smrću objašnjavajući nam da smo trebali zvati jugo-doktore da nas spase. Smrt fašizmu, sloboda narodu”, poručila je Peović uspoređujući tadašnje događaje sa suvremenim domaćim problemima.

Inače bockanje Virulicevog pretka nije prvi sukob Peović i HDZ-ovog političara. 2020. godine se Peović preko Twittera požalila da ju je Virulica verbalno napao u Saboru tijekom pauze, optužujući njene pretke da su koljači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...