REAKCIJA KATARINE PEOVIĆ NAKON PRIJAVE ZBOG ZASTAVE JUGOSLAVIJE : "Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro pa i nema"

Zastavu je na svoju kuću postavio Velimir Meničanin koji je poručio da nikomu ništa nije želio dokazati ili poručiti tom zastavom.

  • Regija

  • 30. Nov. 2022  30. Nov. 2022

  • 0

Muškarac (47) je zaradio prijavu nakon što je u mjestu Jakšić kod Požege na vlastitoj kući istaknuo zastavu Jugoslavije.

Na prijavu je reagirala i saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

“Zastava Jugoslavije koju je jučer izvjesio stanovnik Jakšića postala je predmet policijske intervencije jer “vrijeđa moralne osjećaje”. Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro pa i nema, a one osim što vrijeđaju moralne osjećaje i zdrav razum, krše i zakon!”, napisala je Peović na Twitteru.

O burnoj reakciji susjeda koja je uslijedila te prijavi koju je zaradio zbog “vrijeđanja moralnih osjećaja” svojih sugrađana, izvijestila je danas Policijska uprava požeško-slavonska.

Zastavu je na svoju kuću postavio Velimir Meničanin koji je u razgovoru za Plusportal poručio da nikomu ništa nije želio dokazati ili poručiti tom zastavom.

“Otkako sam ovdje, a tomu ima već 20 godina, trpim ustaška obilježja – vješanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me osobno vrijeđa – otvoreno to govorim – ali trpim i šutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka vješaju ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je stoga me ne može uvrijediti”, rekao je Jakšičanin dodajući kako ne zna zašto je neko došao i gledao u njegovu zastavu te se time uvrijedio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...