VELIKE EKSPLOZIJE NA VOJNOM AERODROMU NA KRIMU: Odmah reagovala Rusija (VIDEO)

Ruski avioni gotovo svakodnevno polijeću s Krima te kreću u misije gađanja ciljeva u regijama pod kontrolom Kijeva, a nekoliko dijelova poluotoka u dometu je ukrajinskih topova i dronova.

  • Svijet

  • 09. Avg. 2022  

  • 0

Više eksplozija odjeknulo je danas blizu ruskog vojnog aerodroma na zapadnom Krimu, a ruske su vlasti objavile da nije bilo žrtava te da je eksplodirala municija.

Na videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se nakon snažne eksplozije formira vatrena kugla dok se prema nebu uzdižu gusti stubovi crnog dima.

“Municija namijenjena zračnim snagama eksplodirala je u skladištu koje se nalazi na području vojnog aerodroma Saki, blizu grada Novofedorivke”, piše u saopćenju ruske vojske.

Skladište nije bilo meta nikakvog granatiranja ni pucnjave, dodaje se u saopćenju, međutim nije preciziran uzrok eksplozije.

Neposredno prije lokalne su vlasti izvijestile da je nedaleko od vojnog aerodroma odjeknulo “više eksplozija”, međutim nisu objavljene pojedinosti o tomu što ih je prouzročilo.

Poluotok Krim, koji je pripadao Ukrajini, 2014. je aneksirala Moskva. Od kraja februara je prva linija ruske vojne ofanzive na Ukrajince. Ruski avioni gotovo svakodnevno polijeću s Krima te kreću u misije gađanja ciljeva u regijama pod kontrolom Kijeva, a nekoliko dijelova poluotoka u dometu je ukrajinskih topova i dronova.

Unatoč ratnom sukobu Krim je i dalje omiljeno mjesto ljetnog odmora za brojne Ruse koji uživaju u ljetovanju na njegovim plažama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...