OSA SE OGLASILA O HAPŠENJU SVOG SLUŽBENIKA: Evo šta su saopćili o velikoj akciji policije

U okviru operativne akcije policijskih službenika MUP-a RS, jučer je u Banjoj Luci uhapšen pripadnik Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH Robert Radonjić. Tim povodom oglasili su se iz te agencije.

  • Vijesti

  • 10. Avg. 2022  

  • 1

U okviru operativne akcije policijskih službenika MUP-a RS, jučer je u Banjoj Luci uhapšen pripadnik Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH Robert Radonjić. Tim povodom oglasili su se iz te agencije.

U saradnji sa Tužilaštvom BiH, na području Banje Luke i Bosanske Gradiške, policajci MUP-a RS su u okviru akcija "Transporter" i "Storage" uhapsili četiri osobe, među kojima je i Radonjić - službenik OSA-e BiH u Banjoj Luci.

Iz OSA-e BiH kažu da u potpunosti podržavaju rad policijskih i pravosudnih organa u BiH, te da su i oni odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja.

"Povodom informacije da je u jučerašnjoj Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a RS uhapšen i službenik OSA-e BiH, želimo poručiti da agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u BiH u borbi protiv kriminala i korupcije", saopćili su iz OSA-e BiH.

Dodaju, potom, da su i oni kao agencija do sada poduzeli sve mjere i radnje kako bi zaštitili sopstveni integritet. Također, stavili su se na raspolaganje istražnim organima i nadaju se brzoj i efikasnoj istrazi.

"Mi smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika. Do sada je OSA BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu", zaključuje OSA BiH u svom saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...