OTVORENO UPOZORENJE ŽELJKA KOMŠIĆA: "Lošim rješenjima se mora reći 'NE', Radončića diskvalificiraju MILANOVIĆEVE POHVALE!"

"Sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju, i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba sa međunarodnom zajednicom i jefitino dociranje, neće me pokolebati", kaže Komšić.

  • Politika

  • 10. Avg. 2022  10. Avg. 2022

  • 30

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ističe da politički lideri poput Radončića, koji su tokom dugogodišnje diplomatske borbe pred institucijama Evropske unije i NATO-a, baš po pitanju Izbornog zakona, držali stranu Hrvatske a ne Bosne i Hercegovine, i pri tome bili obasipani pohvalama od strane Zorana Milanovića, uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju. Takvi se nalaze, odnosno sami su se stavili, s onu stranu interesa države.

"Njihove sugestije koje idu u pravcu toga da se ni pod koju cijenu lošim rješenjima ne smije reći NE, kao i insinuacije da protivljenje nametanju diskriminirajućih rješenja, automatski znače i sukob sa kompletnom međunarodnom zajednicom također nisu u interesu države BiH.

Mistificiranje otpora nametanju diskriminirajućih rješenja i svođenje tog otpora na sukob sa međunarodnom zajednicom, može biti jedino u funkciji onih koji žele da ovladaju dijelom suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

Neka takvi izađu među narod pa saslušaju šta narod misli o rješenjima koja nam se nude, odnosno pokušavaju nametnuti.

Sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju, i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba sa međunarodnom zajednicom i jefitino dociranje, neće me pokolebati", kaže Komšić.

Na kraju, Komšić ističe sljedeće:

"Godinama se pitanje izmjena Izbornog zakona vezuje za moje ime. Sada kada je to ad acta, i kada predmet diskusije uopće nije Predsjedništvo BiH, nego Dom naroda, konačno se jasno vidi da moji i stavovi političke opcije kojoj pripadam, nisu vezani isključivo za pitanje jedne pozicije, nego se radi o tome da li ćemo dopustiti da susjedna država otima dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine kroz potpunu HDZ-ovu kontrolu Doma naroda. Gdje su odjednom isparile sve one kritike u kojima se ocjenjuje da čitava stvar leži u jednoj poziciji."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...