ODABRAO "VOGUE": Pet najvećih modnih trendova koji će se nositi ove jeseni (FOTO)

Ove jeseni bomberice se ponovo vraćaju u street style kombinacije.

  • Žena

  • 10. Avg. 2022  

  • 0

Britansko izdanje magazina Vogue odabrao je najveće modne trendove koji će se nositi ove jeseni analizirajući kolekcije poznatih modnih kuća i brendova.

1. Bijela potkošulja

Bijela majica bez rukava koja podsjeća na potkošulju nije samo osnova ljetne garderobe. Poznate modne kuće i dizajneri predlažu je i za ovogodišnje jesenke kombinacije – sparenu uz kožne hlače, maksi suknju ili obične traperice. Matthieu Blazy u Bottega Veneti predlaže bijelu potkošulju napravljenu od tanke kože, dok Prada ostaje vjera pamučnoj verziji, ali s istaknutim logotipom.

PradaPrada (Foto: Profimedia)

ChloeChloe (Foto: Profimedia)

2. Bomber jakne

Piloti su nekad nosili tople bomber jakne napravljene od kože i krzna kako bi se zaštitili od hladnih temperatura i drugih meteoroloških neprilika. Razvojem tehnologije i različitih tkanina ovaj tip jakni počeo se raditi od laganih materijala te ušao na velika vrata u modu. Ove jeseni bomberice se ponovo vraćaju u street style kombinacije.

Versace bombericaVersace bomberica (Foto: Profimedia)

GivenchyGivenchy (Foto: Profimedia)

3. Strukirana odjeća

Naglasite struk ove jeseni – bez obzira preferirate li nošenje ženstvenog korzeta ili pak strukirane bluze, haljine ili sakoa. Gucci i Balmain ugradili su osebujne korzete u jesenske siluete svojih modnih prijedloga, dok Alaia predlaže kombinaciju dobro krojenog kombinezona i predimenzioniranog remena koji ističe uzak struk.

GucciGucci (Foto: Profimedia)

Alaia ove jeseni predlaže naglašen strukAlaia ove jeseni predlaže naglašen struk (Foto: Profimedia)

4. Dvostruko pletivo

Kakva bi to jesen bila bez toplog pletiva? Dizajneri ove godine predlažu da se „izgubite“ ispod nekoliko slojeva toplih vunenih komada. Zavijte se u pletivo od glave do pete. Na raspolaganju su vam istobojni setovi vesta i suknji, dok Chanel predlaže toplu igru različitih uzoraka i boja nadopunjeni mladenačkim modnim asesoarom.

Chanel predlaže pletvo za jesenChanel predlaže pletvo za jesen (Foto: Profimedia)

Gabriela HearstGabriela Hearst (Foto: Profimedia)

5. (Pre)dugi odjevni komadi

Pitate li Ricka Owensa, ove godine ne možete nositi dovoljno dugu odjeću. Pripremite se za maksi suknje i haljine čiji se porub povlači po podu, a oni odvažniji možda se odluče i na dramatične kapute, jakne i bluze s predimenzioniranim rukavima koje prekrivaju šake.

Rick OwensRick Owens (Foto: Profimedia)

Ludovic de Saint SerninLudovic de Saint Sernin

(Zadovoljna.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...