MARIJA ZAHAROVA PROVOCIRA ZVANIČNI WASHINGTON: "Da li Amerikanci plaćaju za obnovu Beograda ili Iraka?"

Evo šta je sve rekla Zaharova

  • Svijet

  • 10. Avg. 2022  

  • 2

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova upitala je, komentirajući inicijativu bivšeg ambasadora SAD u Moskvi Michaela McFaula da se Rusima "naplati" za putovanja u "slobodne zemlje", koliko Amerikanci plaćaju za obnovu zemalja koje je uništila upravo SAD, pišu Novosti.

"Plašim se da pitam koliko građani SAD plaćaju obnovu Iraka? A Beograda? Michael, kada Bidenova administracija planira da uvede sličnu zakonodavnu inicijativu da se obeštete zemlje u kojima su SAD napravile klanicu? Vjerovatno odmah poslije izbora u Kongresu", napisala je Zaharova na Telegramu.

McFaul tvrdi da svaki Rus koji dobije vizu za putovanje u "slobodnu zemlju" mora da plati "dodatnu taksu ili porez".

Bivši ambasador je siguran da prikupljena sredstva treba usmjeriti u poseban fond za obnovu Ukrajine.

Nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, neki evropski političari su predložili da se Rusima ograniči izdavanje šengenskih viza.

Među njima su Češka Republika, Estonija, Latvija, Litvanija, Rumunija, Poljska i Holandija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...