"STRAST I LJUBAV, NEMA VEZE..."; FILM "SKROZ SARAJEVO": Muzičko-dokumentarno ostvarenje o bendu čije pjesme su... (VIDEO)

Film će premijerno biti prikazan 14. augusta u 21 sat u kinu Vatrogasac, u okviru SFF-a.

  • Kultura

  • 11. Avg. 2022  11. Avg. 2022

  • 0

Ovo je priča o životu Adnana Šarana i o bendu Skroz čije pjesme su obilježile poslijeratni sarajevski feeling.

Reditelj filma "Skroz Sarajevo" je Nenad Đurić, dok je dramaturg Almir Bašović.

Direktor fotografije je Admir Švrakić, a producent Omar Kuštrić u ime produkcijske kuće Happy End Story Productions.

Publika će moći pogledati kako su izgledali počeci grupe Skroz, njihove poslijeratne turneje, uspjesi i neuspjesi. Ovo je i priča o prijateljstvima iz mladosti, o rokenrolu u ratu i o Sarajevu kao gradu koji je bio presudan za nastajanje grupe.

Pored Adnana Šarana i ostalih članova benda - Dejana Ostojića, Nedžada Mulaomerovića, Elvira Salčinovića i Nine Škiljića - u filmu se pojavljuju i njihovi brojni prijatelji i fanovi, među kojima su Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Marko Louis, Branislav Bane Trifunović...

Braća Dino i Adnan Šaran su za potrebe filma prvi put snimili zajedničku pjesmu.

(S. B.)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...