SPECIJALNI PREDSTAVNIK NJEMAČKE: "Njemačka i SAD mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske zemlje"

Escobar je, prije nekoliko dana, izjavio da je stav SAD da treba sprovesti sve dogovore postignute u okviru dijaloga Kosovo-Srbija, ali i da stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, i da se stvara „državu u državi“.

  • Mini market

  • 11. Avg. 2022  11. Avg. 2022

  • 1

Manuel Sarrazin specijani predstavnik njemačke vlade, poslije sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, izjavio kako Njemačka i SAD imaju zajednički interes na Zapadnom Balkanu i da Berlin i Vašington mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske zemlje.

„Divno je posjetiti specijalnog izaslanika Escobara u Vašingtonu. Njemačka i SAD dijele zajednički interes za Zapadni Balkan. Zajedno sa našim evropskim partnerima možemo obezbijediti put regiona ka EU. Vidimo se uskoro“, napisao je Sarazin na Twitteru.

Escobar je, prije nekoliko dana, izjavio da je stav SAD da treba sprovesti sve dogovore postignute u okviru dijaloga Kosovo-Srbija, ali i da stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, i da se stvara „državu u državi“, navodi Pobjeda.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...