BRZO ĆE ZABORAVITI: Halilhodžiću više od tri miliona eura za otkaz

Predsjednik NS Maroka objasnio zašto je otpušten.

  • Zabava

  • 12. Avg. 2022  12. Avg. 2022

  • 1

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić zvanično je dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka samo tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a prvi čovjek tamošnjeg nogometnog saveza Fouzi Lekjaa objasnio je razloge ovakve odluke.

Ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to dešavalo sa Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine.

Presudio mu je loš odnos s nekoliko reprezentativaca, a Lekjaa je prethodno obećao navijačima ove selekcija povratak najboljeg igrača Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Podsjetimo, Halilhodžić je izbacio ofanzivca Chelseaja iz nacionalnog tima zbog nesuglasica, odnosno zbog nediscipline.

"Reprezentacija iz bilo kojeg razloga ne može isključiti vrhunske igrače koje imamo. Ovaj osjećaj dijelila je i javnost i sami igrači", kazao je Lekjaa navodeći razlog prekida saradnje sa Vahom.

Istovremeno, marokanski mediji objavili su da će NS Maroka našem treneru morati isplatiti više od tri miliona eura odštete nakon što su mu uručili otkaz.

Maroko će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Novi selektor reprezentacije Maroka će biti Walid Regragui, a on je potpisao ugovor do 2025. godine.

(Klix) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...