DENIS ŠULIĆ SE PREPAO KONTIGENTA EUFOR-a: "Nepotreban dolazak njemačkih vojnika"

Optužio je međunarodnu zajednicu da nije uradila ništa na pomirenju građana.

  • Politika

  • 12. Avg. 2022  12. Avg. 2022

  • 2

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da u BiH nije potreban dolazak 50 pripadnika njemačkog Bundesvera, jer međunarodna zajednica nije uradila ništa na pomirenju građana.

"Misija 'Altea` je ono što smo preuzeli, ali je sigurno da je BiH uređeno društvo. Narodi su se ovdje mirili međusobno, a međunarodna zajednica je uradila sve kako bi nas zavadila i produbila krizu", rekao je Šulić novinarima u Banja Luci.

On je istakao da su narodi u BiH dovoljno zreli, te da se međusobno uvažavaju.

"Pogledajte mnoge gradove u Republici Srpskoj, među kojima je i moja Gradiška, u kojima zajedno u miru i slozi žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali narodi. Čestitaju jedni drugima vjerske praznike što pokazuje da smo zrelo društvo i da možemo da živimo bez bilo kakvih sukoba", dodao je Šulić.

On smatra da međunarodne vojne snage treba da odu iz BiH koja je, kako je naveo, evropska zemlja.

Sredinom avgusta u BiH doputovaće 50 pripadnika njemačkog Bundesvera i djelovaće u sastavu EUFOR-ovih LOT timova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...