REDITELJICA AIDA BEGIĆ-ZUBČEVIĆ O PREMIJERI FILMA "BALADA": "Da nije bio rat, ovo bi bio moj prvi film"

U okviru Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala večeras u 19:00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će prikazana svjetska premijera bosanskohercegovačkog filma "Balada".

  • Kultura

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 0

Glavni natjecateljski program u subotu na Sarajevo Film Festivalu otvara svjetsku premijeru filma Balada u režiji Aide Begić-Zubčević

“Meni je ovaj SFF poseban, jer je ovo svjetska premijera prvi put moga filma u Sarajevu. Idealno je da se baš takav film prikaže u Sarajevu”, rekla je Begić-Zubčević, komentirajući premijeru filma “Balada”.

Komentarišući film koji govori o ljubavi, slobodi i umjetnosti, rekla je da je ponosna jer je ovo prvi film koji priča drugačije priče.

“Postoje velike teme koje je važno da ispričam, i shvatila sam da sam puno godina uložila u te priče o ratu, ali da je sad vrijeme da uradim nešto drugačije i da nije bio rat, ovo bi bio moj prvi film. Ne volim raditi iste stvari, prvi film kad uspije, redatelji upadnu u zamku i uvijek rade iste filmove“, rekla je Begić-Zubčević za N1 , dodajući da je sama sebi sa svakim novim filmom zadala novi rediteljski cilj.

U četvrtom filmu Aide Begić-Zubčević, značajne uloge tumače Marija Pikić , Jasna Žalica , Slaven Vidak , Lana Stanišić , Enes Kozličić i Milan Tocinovski .

U okviru Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala večeras u 19:00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će prikazana svjetska premijera bosanskohercegovačkog filma "Balada".

Kratko o filmu: 

Merjem-Meri (30), neambiciozna domaćica i majka djevojčice Mile (8), poslije deset godina bračnog života vraća se u roditeljsku kuću. Ubrzo nakon povratka, Meri shvaća da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao iu kompleksnim odnosima između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Njena nada da će dobiti skrbništvo nad kćerkom je svakim danom sve manje jer nema prilike da nađe stalni posao. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, odlazak je na audiciju za film koji se snima u susjedstvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...