MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Ovo je automobil koji se najviše pojavljuje u filmovima…

Na drugom mjestu je marka Chevrolet, a slijede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

  • Auto

  • 18. Avg. 2022  

  • 0

Njemačka web stranica Carwow pretražila je svjetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima.

Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a pokazuje da je pobjednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria.

alt

Ford je također marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak je 10.363 primjerka prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila.

Ford Crown Victoria pojavio se na ekranu ukupno 1019 puta. Verzija ovog Forda bila je najčešće korišteni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine.

Na drugom mjestu je marka Chevrolet, a slijede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

Od njemačkih automobila, S-klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka spominje čak 758 puta. BMW serije 5 slijedi na drugom mjestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a slijedi na trećem mjeestu BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svjetskim filmskim produkcijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...