KAKAV PEH: U kuću su mu automobili udarili čak 23 puta, ali ni to nije najgore od svega...

Unatoč njegovim pozivima na akciju, ništa se nije promijenilo u posljednjih 50 godina.

  • Auto

  • 19. Avg. 2022  

  • 0

Ray Minter iz San Josea u Kaliforniji tvrdi da su mu automobili dosad udarili u kuću 23 puta, izvještava San Jose Spotlight. Problemi su počeli ranih 1970-ih, kada je dovršena cesta 680. Izlaz s autoceste na Aveniju Jackson izgrađen je odmah preko puta Minterove kuće, a automobili su silazili velikom brzinom.

Od 23 automobila koja su dosad udarila u njegovu kuću, Minter kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje. Također je morao otpisati tri vlastita (parkirana) automobila jer su stradala u tim sudarima. Jedna od najgorih nesreća dogodila se 2016., kada je ozbiljno oštećena konstrukcija Minterove kuće, a automobil mu je uništen.

Minter se godinama natezao s gradskim i državnim dužnosnicima, nadajući se da će pronaći rješenje problema. Tražio je zabranu skretanja udesno iz srednje trake, što navodi kao uzrok većine slijetanje s ceste. Unatoč njegovim pozivima na akciju, ništa se nije promijenilo u posljednjih 50 godina.

Minter je podigao i barijeru, koja se sastoji od metalnih stupova duboko ukopanih u zemlju. Sazidao je čvrsti zid od opeke i postavio veliko kamenje u svoje dvorište radi dodatne zaštite. No ni to nije bilo dovoljno jer su se automobili probijali kroz te konstrukcije.

Samo pukom srećom Minter i članovi njegove porodice dosad nisu ozlijeđeni.

Grad San Jose ipak planira sanirati ovaj dio ceste i usporiti promet, ali od rješenja neće biti ništa do 2026. godine. To je period u kojem je odobren novi budžet za javne radove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...