E SAD IM JE LAKNULO: Milorad Dodik poručio da će Srbija imati podršku RS-a u vezi Kosova

Istakao je da će podržati odluke i mjere državnog rukovodstva Srbije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

  • Politika

  • 20. Avg. 2022  20. Avg. 2022

  • 2

Srbija se nalazi u delikatnom trenutku i pred izazovima, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS. 

Poručio da će Srbija imati podršku Republike Srpske.

Istakao je da će podržati odluke i mjere državnog rukovodstva Srbije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

- Moramo se svi okupirati oko politike Srbije prema Kosovu i dati podršku državnom rukovodstvu u koncipiranju politike i stati iza tih politika kakva god odluka bude - rekao je Dodik.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu složena i da jedinice međunarodnih snaga na sjeveru Kosova i Metohije prave određene punkotove, što znači da su izvor podrške privremenim vlastima u ovoj srpskoj pokrajini.

Dodik je naglasio da se Srbija nalazi u delikatnom trenutku u kojem su prištinske vlasti podržane zapadnim faktorom.

Dodao je da je evidentno da na sastanku u Briselu nije bilo nikakvog dogovora, što znači da je Vučić ostao na čvrstoj liniji stavova u vezi s Kosovom.

RTRS podsjeća da je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio da će od 1. septembra krenuti provođenje odluke vlade o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na sjeveru KiM, tvrdeći da "postoje indicije da bi barikade mogle da budu podignute i prije tog datuma".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...