HOĆE LI ZAVRŠITI KAO AERODROM: Milorad Dodik pred izbore najavio gradnju bolnice u Trebinju

Prvu saglasnost u vezi sa gradnjom aerodroma u Trebinju Vlada RS-a donijela još 2007. godine

  • Ekonomija

  • 20. Avg. 2022  

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik danas je na svom Twitter nalogu objavio kratki video, uz poruku da se radi o budućem izgledu bolnice u Trebinju.

Povod za objavljivanje ovog videa je Dodikova posjeta Trebinju, koju je upriličio u vrijeme obilježavanja krsne slave ovog grada.

U toku Dodikovog sastanka sa čelnicima Trebinja moglo se čuti kako će iz budžeta RS-a za izgradnju bolnice biti izdvojeno 128 miliona maraka, kako su riješeni imovinsko-pravni odnosi, kako će do kraja mjeseca biti donesena odluka o prenamjeni poljoprivrednog u građevinsko zemljište...

Sve navedeno zvuči jako lijepo, ali bilo bi dobro, s obzirom da u ovom dijelu RS-a nema nijedne bolnice, da se sve ne završi kao gradnja aerodroma u Trebinju. Naime, iako vlasti već godinama obežavaju gradnju aerodroma, još nije "zakopana" ni prva lopata u zemlju. Prilično nevjerovatno zvuči, ali je tačno, da je prvu odluku koja se odnosi na gradnju ovog aerodroma, tačnije saglasnost na studiju izvodljivosti, Vlada RS-a donijela još 2007. godine, dok je premijer bio upravo Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...