„BRIGO MOJA PREĐI NA DRUGOGA”: Žarko Korać o načinu na koji se Vučić nosi sa kosovskim „čvorom“

“U poslednje vreme stranim diplomatama tvrdi da više “ne kontroliše Srbe sa Kosova” iako on kontroliše u potpunosti Srpsku listu koja je i parlamentu Kosova i u vladi Kosova", kaže Korać.

  • Regija

  • 21. Avg. 2022  21. Avg. 2022

  • 0

Aleksandar Vučić postane naglo demokrata kada treba da donese neku odluku koja može da bude rizična za njegovu političku karijeru. Onda mora da se “konsultuje sa građanima” i traži podršku preko TV. Onda jako voli da dijeli odgovornost u stilu – brigo moja pređi na drugoga – kaže za Danas psiholog Žarko Korać.

Komentarišući obraćanje Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, tek danas 21. avgusta, tri dana nakon povratka iz Brisela i susreta sa evropskim zvaničnicima i premijerom Kosova, Albinom Kurtijom, a poslije sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, koji je zakazan za nedjelju u deset ujutru, Korać kaže da je na „pregovorima sa Kurtijem, o kojima ustvari ne znamo ništa, trebalo da donese “istorijske odluke” tipa da automobili sa kosovskim tablicama mogu da prolaze kroz Srbiju, koja je inače već dosta ranije Srbija prihvatila“.

"Aleksandar Vučić postane naglo demokrata kada treba da donese neku odluku koja može da bude rizična za njegovu političku karijeru. Onda mora da se “konsultuje sa građanima” i traži podršku preko TV. Onda jako voli da deli odgovornost u stilu – brigo moja pređi na drugoga", kaže za Danas psiholog Žarko Korać.

“U poslednje vreme stranim diplomatama tvrdi da više “ne kontroliše Srbe sa Kosova” iako on kontroliše u potpunosti Srpsku listu koja je i parlamentu Kosova i u vladi Kosova. Sasvim je druga tema sto ni Kurti ne prihvata neke obaveze koje je prihvatila predhodna vlada Kosova”, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, tako se opasna igra oko mira i stabilnosti nastavlja, bez velikih nada da bi moglo doći do nekog sveobuhvatnijeg sporazuma.

“Nema Vučić hrabrosti da donese odluke važne za budućnost Srbije koje bi ga ugrozile kao političara. Ali pre pregovora i Kurtija i Vučića je primio generalni sekretar NATO-a. Valjda da ih podseti da je velika batina blizu i u rukama drugoga”, zaključuje on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...