VUČIĆ O EUROPRIDEU, ALI I SANKCIJAMA: "Grozni su mi oni koji se tukući pedera pored sebe bore protiv pedera u sebi"

"Ne priča se o struji, nafti i kako ćemo na zimu pošto od 1. novembra za nas nema ruskog gasa jer smo pod sankcijama, te da su mu odvratni i jedni i drugi jer samo gledaju sebe", rekao je on.

  • Regija

  • 21. Avg. 2022  21. Avg. 2022

  • 2

Grozni su mi oni koji se tukući pedera pored sebe bore protiv pedera u sebi, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova.

„Ne cenim nikoga ko govori o Prajdu, imamo mnogo prečih briga. Odvratni su mi i oni koji bi da tuku pedere i tako se bore protiv pedera u sebi i oni koji bi da se hvališu ne misleći kakve probleme ima država Srbija“, rekao je on.

Upitan da li je otkazan Europride koji bi trebalo da bude održan u septembru u Beogradu, Vučić je kazao da će javnost o tome biti obavještena kada odluka bude donijeta.

„Ne mrzim nikog, kad bude odluka bićete obaviješteni“, rekao je Vučić.

Prema njegovoj ocjeni, priča o Europrideu je skretanje pažnje sa većih problema u državi.

On je naveo da ne razumije ni one koji su protiv organizacije Europridea, i LGBT populacije u globalu, ali ni one koji po svaku cijenu zagovaraju održavanje te manifestacije.

"To najbolje znamo u kafani da radimo, te da se poteže to pitanje Prajda a ne priča se o struji, nafti i kako ćemo na zimu pošto od 1. novembra za nas nema ruskog gasa jer smo pod sankcijama, te da su mu odvratni i jedni i drugi jer samo gledaju sebe", rekao je on.

Kako je objasnio, obje strane prave Srbiji probleme i opterećuju državu.

Nikome nećemo dozvoliti da dira homoseksualce u ovoj zemlji, dodao je on.

Ako nam je Europride najveći problem, onda smo mnogo srećni. Ne može da se okrene taj dan da ode do Kosmaja i Avale, istakao je Vučić, prenosi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...