JAVORJE KOD ZENICE: Otkriveno spomen-obilježje za 407 šehida šerićko-teslićkog ratišta

Spomen-obilježje je izgrađeno sredstvima Vlade Zeničko – dobojskog kantona i donatora.

  • Društvo

  • 21. Avg. 2022  

  • 0

Danas je u Javorju kod Zenice svečano otkriveno Spomen-obilježje šehidima i poginulim braniocima šerićko-teslićkog ratišta.

Na ovom području tokom agresije svoje živote je dalo 407 šehida i boraca Trećeg korpusa Armije RBiH.

Spomen-obilježje je izgrađeno sredstvima Vlade Zeničko – dobojskog kantona i donatora.

Obilježavanju su prisustovali Fahrudin Čolaković, kantonalni ministar za boračka pitanja, Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde BiH, Mirsad Hadžić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Nezim ef. Halilović Muderris, imam i ratni komandant 4. muslimanske slavne brigade Četvrtog korpusa Armije RBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...