MLADIĆI URINIRALI U FONTANU U SPLITU, STANOVNICI OGORČENI: "Izloženi smo teroru turista"

Međutim, odavno je i zadnja kap prelila čašu strpljenja kojeg smo imali, a razumijevanja za sezonu nestalo je već nakon mjesec dana nespavanja.

  • Regija

  • 21. Avg. 2022  

  • 1

Društvenim mrežama danas se proširila fotografija dvojice mladića kako uriniraju u spomenik Pirija u Marmontovoj, u centru Splita.

Fotografija je objavljena u Facebook grupi Get Getanima, piše Index.hr.

Grupa građana Geta, okupljena u inicijativu Get Getanima, medijima je poslala saopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Kao grupa stanara udružena u građansku inicijativu Get Getanima, smatramo nužnim reagirati na ponašanje pojedinih turista. Naime, svjedoci smo turističkih rekorda koje naš grad ostvaruje, a prepoznajući važnost ove grane djelatnosti za veliki broj naših sugrađana i poslovnih subjekata, do sada smo tek pojedinačnim prijavama reagirali prema nadležnim službama na kršenja pozitivnih zakonskih propisa. Međutim, odavno je i zadnja kap prelila čašu strpljenja kojeg smo imali, a razumijevanja za sezonu nestalo je već nakon mjesec dana nespavanja.

Nedopustiv je teror kojem smo cijele sezone izloženi od pojedinih turista te od strane onih koji im te usluge pružaju. Apsolutno neprihvatljivim smatramo ponašanje alkoholiziranih pojedinaca jer uriniranja i povraćanja odavno već nisu sporadični događaji, a također smo zatrpani smećem te izloženi buci i gužvi. Podsjećamo kako je gradski kotar Grad točno što mu naziv i govori: gradski kotar, naseljen iscrpljenim stanarima koji NE žive od turizma".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...