"NIJE ZBOG PIJANSTVA": Alen Vitasović oglasio se nakon pada s pozornice

Alen je za portal Index.hr izjavio da je te večeri osjećao bolove u nogama pa je dvosatni program obavio u skladu s trenutnim zdravstvenim stanjem: ‘Sjedim tokom nastupa zbog posljedica teškog oblika korone koju sam imao u januaru’.

  • Estrada

  • 23. Avg. 2022  

  • 2

Pjevač Alen Vitasović, nakon što je pao tokom nastupa u Barbanu koji se odvio pri završetku Trke za prstenac, otkrio je da je za tu nezgodu kriva distrofija mišića, a ne pijanstvo.

Alen je za portal Index.hr izjavio da je te večeri osjećao bolove u nogama pa je dvosatni program obavio u skladu s trenutnim zdravstvenim stanjem: ‘Sjedim tokom nastupa zbog posljedica teškog oblika korone koju sam imao u januaru’.

Tokom korone, vrijeme je provodio ležeći što je dovelo do distrofije mišića i otežanog hodanja. Naglasio je da za njegov pad nikako nije krivo pijanstvo.

‘Prenaglo sam se digao, htio sam pozdraviti osobu u publici, noga mi je popustila i pao sam’, rekao je Alen pa istaknuo da ga posebno rastužuje snimke njegova pada koje se dijele na društvenim mrežama.

‘Protumačeno je da sam pao zbog pijanstva, to nije tačno’, objasnio je.

U pjevačevu odbranu stao je njegov kolega Šajeta koji je poručio: ‘Alen naravno ne može stajati dva sata na bini pa sjedi (nije jedini, a i ja sam sjedio neku večer) i noga mu je utrnula pa kad je htio ustati – zamislite pao je!’.

Zbog upale pluća i koronavirusa, glazbenik je jedno vrijeme boravio na liječenju u pulskoj bolnici gdje zbog oslabljenih mišića nogu nije mogao hodati pa je morao koristiti invalidska kolica.

‘Stvarno sam bio na rubu, na podu – mrtav. Bez zraka sam ostao, sestre i doktori su me oživljavali. Nešto mi se u mozgu dogodilo, neki klik ‘E nećeš, majku ti tvoju, ovako kao neko jadno pseto umrijeti, nećeš’ i digao sam se. Sad još uvijek nije dobro, ali se oporavljam’, ispričao je pjevač za Una TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...