PREMIJER NOVALIĆ OBJAVIO VIDEO: "Ovo je projekat na koji sam ponosan"

JP Autoceste FBiH sredinom 2021. godine saopćile su da je za 113 kilometara autoceste uloženo više od dvije i po milijarde KM.

  • Ekonomija

  • 23. Avg. 2022  

  • 0

Od početka izgradnje na koridoru Vc prije više od 20 godina, do sada je izgrađeno 113 od ukupnih 335 kilometara.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ponosan je na projekat dionice Svilaj – Odžak.

Dionica Svilaj – Odžak. Projekat na koji sam ponosan, a nadam se da ste i vi zadovoljni, objavio je Novalić uz video na kojem je prikazana dionica.

JP Autoceste FBiH sredinom 2021. godine saopćile su da je za 113 kilometara autoceste uloženo više od dvije i po milijarde KM.

Za vrijeme aktuelne Vlade Federacije BiH gradnja autoceste započela je sljedećim dionicama autoputa: Poprikuše – Nemila, Vranduk – Ponirak, Ponirak – Vraca, Tunel Zenica – Donja Gračanica, Vlakovo – Mostarsko raskršće, Počitelj – Zvirovići i Tarčin – tunel Ivan.

Zenička zaobilaznica, dionica autoputa na Koridoru Vc vrijedna 225 miliona eura u dužini 10,5 kilometara, koja, iako završena ranije, puštena je u promet 15.7.2021. godine nakon što su osigurane sve potrebne dozvole.

Dva mjeseca kasnije, 30.9.2021. godine, u promet je pušteno još 10,7 kilometara, i to na dionici Svilaj – Odžak, koja je završena 2017. godine, ali zbog nepostojanja mosta koji bi povezivao BiH s Hrvatskom nije mogla ranije biti puštena u promet.

Također, u maju 2021. godine završeni su radovi i na poddionici Buna – Počitelj od 7,2 kilometara, ali dionica se ne može koristiti do okončanja izgradnje poddionice Počitelj – Zvirovići.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...