ZBOG NAVODNOG ODAVANJA INFORMACIJA UKRAJINI: Rusija uhapsila radnike nuklearke Zaporožje

Ruske trupe zauzele su u martu nuklearnu elektranu u Zaporožju, koja je najveća u Evropi.

  • Evropa

  • 24. Avg. 2022  

  • 0

Dva zaposlenika u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporižja, koju kontroliše Rusija, uhapšena su zbog prosljeđivanja informacija ukrajinskim vlastima, saopćila je u srijedu ruska Nacionalna garda.

Nacionalna garda je saopćila da je spriječila ono što je nazvala “nezakonitim radnjama” koje su ugrožavale sigurnost elektrane i uhapsila dva radnika nuklearne elektrane, zajedno s trećom osobom za koju navode da je prekršila procedure pristupa elektrani i sarađivala s ukrajinskim oružanim snagama, prenosi Reuters.

Ruske trupe zauzele su u martu nuklearnu elektranu u Zaporožju, koja je najveća u Evropi.

I dalje je blizu linije fronta, a posljednjih sedmica je bila izložena stalnoj vatri, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe. I Rusija i Ukrajina su se međusobno optuživale za granatiranje nuklearke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...