ČOVIĆEV POSLOVNI PARTNER ŠIRI SE NA SVE STRANE: Amir Gross Kabiri postao i predsjednik Privredne komore Izraela u BiH

Uspio u tom kratkom periodu sebi priskrbiti popriličan broj različih funkcija!

  • Ekonomija

  • 24. Avg. 2022  

  • 0

Izraelski poduzetnik i "kolekcionar umjetnina", Amir Gross Kabiri, nije dugo u Mostaru, ali je ipak uspio u tom kratkom periodu sebi priskrbiti popriličan broj različih funkcija!

Od privrede, preko sporta i kulture, pa sve do javnog angažmana.

Sve je počelo sa povoljnim ulaganjem u propali mostarski Aluminij, gdje je iznajmljen jedan dio bivših proizvodnih kapaciteta, a nastavilo se ulaskom izraelskog biznismena u nogomet – odnosno "HŠK Zrinjski".

Kabiri je imao i još puno šire ambicije, pa je “učas posla” i bez puno javne priče postao i predsjednik Jevrejske zajednice u Mostaru, gdje je na tom mjestu zamjenio Zorana Botića. Otvorio je i svoju galeriju “HUB” u Mostaru, za koju se tvrdi da je vrijedna “nekoliko stotina miliona maraka” i to u bivšim prostorijama Galerije Aluminij.

I tu nije kraj Kabirijevih ambicija. Kako saznajemo Kabiri je našao vremena i za formiranje Privredne komore države Izrael u BiH. Funkciju predsjednika je naravno sačuvao za sebe!

Prema našim saznanjima Privredna komora Izraela bi se trebala uskoro svečano otvoriti u jednom mostarskom hotelu, a pozivnice na adrese probranih zvanica su već odaslane.

Jedino je pitanje kako mladi poduzetnik za sve ove svoje aktivnosti pronađe dovoljno vremena, piše Starmo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...