AKCIJA U BOSANSKOJ GRADIŠKI: Supružnici dilali drogu; muž pobjegao, žena pronađena u kukuruzima

Za bračni parom Erceg su raspisane potjernice

  • Hronika

  • 24. Avg. 2022  

  • 0

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška uhapsili su Željku Erceg (27) za kojom je bila raspisana Interpolova potjernica, a još tragaju za njenim mužem Davorom Ercegom (39), saznaje Srpskainfo.

Prema informacijama portala, za bračni parom Erceg su raspisane potjernice zbog toga što su osuđeni zbog trgovine narkoticima. Oni su bili uhapšeni u akciji “Vitorog” i Željka je osuđena na dvije, a Davor na četiri i po godine zatvora.

U Policijskoj upravi Gradiška su rekli, navodeći inicijale, da su operativnim radom na terenu došli do informacije da se bračni par Erceg krije na području Brezik Laminaca kod Gradiške, te da je u toj kući došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane Davora.

"Preduzimajući dalje mjere i radnje, policijski službenici pronašli su i i uhapsili Ž.E. dok se i dalje preduzimaju aktivnosti na pronalasku D.E.", pojasnila je portparol PU Bosanska Gradiška Vesna Vučić.

Kako Srpskainfo saznaje, policija u kući nije zatekla Željku, ali ju je ubrzo pronašla u kukuruzima u blizini kuće.

Daljim radom, policija je došlo do saznanja da postoje osnovi sumnje da su Goran L. i Dejan Z. obojica iz Gradiške, počinila krivično djelo ,,Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“, nakon čega je G.L. uhapšen dok se za D.Z. intenzivno traga.

Kako Srpskainfo saznaje, policija sumnja da u Goran L. i Dejan Z. planirali pomoći bračnom parom Erceg u daljem bijegu.

"Prema prvim informacijama Eregovi su u Bosansku Gradišku stigli iz Srbije, a da su planirali dalji bijeg i u tome su im trebali pomoći Goran L. i Dejan Z", rekao je izvor Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...