VULIN SE JAVIO ZA RIJEČ: "Milanović ne bi smio biti na slobodi, hvali se ustaškim porijeklom"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napadi na predsjednika Srbije od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića "ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće šutjeti o hrvatskim zločinima".

  • Regija

  • 25. Avg. 2022  

  • 1

“Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje. Čovjek koji se hvali ustaškim porijeklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može biti predsjednik Hrvatske, ali ne bi smio biti na slobodi”, rekao je Aleksandar Vulin u pisanoj izjavi koju je prenio srbijanski MUP.

Vulin je, komentirajući navode Milanovića da će Hrvatska, ako bude loše volje, podići optužnicu protiv Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su optuženi da su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, naveo da „Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio prešutjeti”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...