HAPŠENJA ŠIROM HRVATSKE: Sumnja se na zloupotrebu u trgovini gasom

U poslijepodnevnim satima počela su saslušanja uhapšenih.

  • Regija

  • 27. Avg. 2022  

  • 0

Hrvatska policija po nalogu Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) uhapsila je nekoliko osoba u Zagrebu te na osječkom, splitskom i šibenskom području.

Osnovano se sumnja da su počinile krivična djela zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju i pomaganju u tome. Sumnja se na sastav zločinačkog udruženja, te krivična djela pranja novca.

Riječ je o poslovima povezanim s trgovinom prirodnim gasom na štetu hrvatske naftne kompanije INA-e, koja je oštećena za najmanje 13 miliona eura.

Među uhapšenima su INA-in direktor sektora za prirodni gas i njegov otac, te predsjednik Hrvatske advokatske komore. U poslijepodnevnim satima počela su saslušanja uhapšenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...