OSMANI I KURTI POVODOM DOGOVORA SA SRBIJOM: Reciprocitet kao rješenje problema

"Nezaustavljivo ćemo nastaviti našu posvećenost međusobnom priznavanju", poručila je predsjednica Republike Kosovo.

  • Regija

  • 27. Avg. 2022  

  • 0

Povodom postizanja dogovora o ličnim dokumentima između Kosova i Srbije, predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani i premijer te države Albin Kurti istakli su da je reciprocitet rješenje.

Osmani je uz poruku “Reciprocitet i jednakost”, navela da je sloboda kretanja temelj demokratskih društava i evropskih vrijednosti.

"Kosovo svakim danom sve više doprinosi miru i stabilnosti", navela je Osmani.

Ona se zahvalila Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji na njihovoj podršci.

"Nezaustavljivo ćemo nastaviti našu posvećenost međusobnom priznavanju", poručila je predsjednica Republike Kosovo.

Kurti je istakao da principijelna rješenja treba da budu u duhu reciprociteta.

"Principijelna rješenja treba da budu u duhu reciprociteta. Prošle nedjelje sam za “Die Welt“ govorio o našim recipročnim mjerama za automobilske registarske tablice i ulazno-izlazne isprave sa Srbijom, ali sam govorio i o našoj mladoj i kvalifikovanoj radnoj snazi, borbi protiv korupcije i jačanju demokratije", naglasio je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...