KOALICIJA DRŽAVA O NEUKIDANJU AKCIZA: "Današnjim igrokazom u Parlamentu BiH se pokušavaju zamazati oči javnosti"

"Koalicija Država smatra da se akcize na gorivo u teškoj ekonomskoj situaciji i inflaciji kojoj su izloženi građani Bosne i Hercegovine moraju ukinuti", naveli su.

  • Mini market

  • 29. Avg. 2022  29. Avg. 2022

  • 0

Koalicija Država smatra da je današnje glasanje o neukidanju akciza na gorivo u Domu naroda Parlamenta BiH poruka vladajućih stranaka građanima, a poruka je stranački interes ostaje prioritet u odnosu na interes građana.

"Današnjim igrokazom u Parlamentu BiH se pokušavaju zamazati oči javnosti, ali to je u suštini primitivan bijeg od odgovornosti i nastavak korištenja ubiranja nepravednih poreza za stranačke potrebe i mehanizme održavanja moći", naveli su iz koalicije Država.

Ističu da je neizgradnja dionica, probijanje rokova na koridoru 5C te imenovanje ljudi na najodgovornije poslove u JP Autoceste FBiH koji su pod istragom Evropskog ureda za borbu protiv prevara (OLAF) ogledalo su vlasti kojoj građani u oktobru moraju reći ne.

"Koalicija Država smatra da se akcize na gorivo u teškoj ekonomskoj situaciji i inflaciji kojoj su izloženi građani Bosne i Hercegovine moraju ukinuti. I to će biti naš zahtjev za nove vlasti, kao i insistiranje da sa direktorskih pozicija u javnim preduzećima odu svi oni koji se sumnjiče za pronevjere", poručili su iz koalicije Država.

Neukidanje akciza na gorivo je primitivan igrokaz u Parlamentu BiH – nove vlasti moraju ih ukinuti zbog teške ekonomske...

Objavljuje Koalicija DržavaPonedjeljak, 29. kolovoza 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...