NESTAŠNI DEČKO SVJETSKOG FUDBALA IMA NOVI KLUB: Mario Balotelli ponovo iznenadio izborom

Transfer je već dogovoren i samo se čeka liječnički pregled i službeni potpis ugovora i to do 2025. godine.

  • Sport

  • 31. Avg. 2022  31. Avg. 2022

  • 0

Kako pišu talijanski mediji Mario Balotelli pronašao je novi klub. Naime, doznaje se kako Balotelli napušta tursku Adanu i prelazi u švicarski Sion.

Transfer je već dogovoren i samo se čeka liječnički pregled i službeni potpis ugovora i to do 2025. godine.

Za mnoge je ovaj transfer iznenađenje, ali jedan od razloga zašto se Balotelli odlučio za Sion je trener Paolo Tramezzani, njegov sunarodnjak.

U susjednoj Hrvatskoj je Tramezzani ostao mnogima u sjećanju kao trener splitskog Hajduka 2021. godine s kojim je stigao do četvrtog mjesta na ljestvici.

Drugi razlog je naravno i lijepa plaća od čak dva milijuna eura jer ipak je riječ o igraču koji je u najboljim danima igrao u velikanima kao što su Liverpool, AC Milan, Manchester City, Inter, Marseille…

Dodajmo tome kako je Balotelli za reprezentaciju Italije nastupio 36 puta uz učinak od 14 golova.

No, pitanje je može li u 33. godini života donijeti dodatnu kvalitetu Sionu, klubu koji je prvak Švicarske bio svega dva puta, u sezoni 1991–92 . i 1996–97. Predugo čekaju titulu prvaka…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...