NE DAJITE DJECI NOVAC: Djed optužen da je tjerao unuka na prosjačenje, tukao ga letvom i kablovima ako ne donese novac

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv H. M, zbog krivičnog djela trgovina ljudima iskorištavanjem djeteta u svrhu prisilnog prosjačenja.

  • Hronika

  • 02. Sep. 2022  02. Sep. 2022

  • 1

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv H. M, zbog krivičnog djela trgovina ljudima iskorištavanjem djeteta u svrhu prisilnog prosjačenja.

Optuženi se tereti da je u tačno neutvrđenom vremenskom periodu, zaključno sa danom 06.04.2022. godine, na području Kantona Sarajevo, koristeći svoj nadređeni položaj u domaćinstvu i mentalnu nerazvijenost djeteta, rođenog 2010. godine, kojem je inače i djed, tjerao istog da prosi, stavljajući mu u izgled da će ga istući ako ne donese svaki dan novca u iznosu od najmanje 50 KM, tako što ga je tukao kablovima i letvom po tijelu onda kada ne bi donio i predao pomenuti iznos, usljed čega je dječak išao prositi tražeći novac od građana i to bez obzira na vremenske prilike, čak i po snijegu i po kiši, nakon toga bi isprošen novac donosio i predavao H.M. koji je tim novcem dalje raspolagao, trošeći ga između ostalog na kocku.

Postupajući tužilac je za glavni pretres predložio saslušanje pet svjedoka, potom, saslušanje četiri vještaka, te izvođenje oko 40 materijalnih dokaza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...