ODLAZAK TENISKE KRALJICE: Serena Williams oprašta se od tenisa nakon poraza od Ajle Tomljanović, Australke bosansko-hrvatskih korijena!

Njezini roditelji Ratko Tomljanović, rukometaš i član zlatne generacije hrvatske reprezentacije i majka Emina na početku rata su iz Banja Luke izbjegli u  Hrvatsku gdje su 1993. godine dobili kćerku Ajlu.

  • Sport

  • 03. Sep. 2022  

  • 0

Serena Williams, jedna od najboljih tenisačica svih vremena noćas je završila svoju veličanstvenu karijeru: poražena je na US Openu od Australke Ajle Tomljanović rezultatom 1-3 nakon skoro tri i pol sata fantastičnog tenisa. Igračica koja je do sada osvojila 24 teniska Grand Slama, od čega 6 titula na US Openu na kraju je pred 24 hiljade svojih fanatičnih  navijača morala čestitati 28-godišnjoj Tomljanović, igračici hrvatsko-bosanskih korijena koja posljednjih desetak godina nastupa za Australiju. Njezini roditelji Ratko Tomljanović, rukometaš i član zlatne generacije hrvatske reprezentacije i majka Emina na početku rata su iz Banja Luke izbjegli u  Hrvatsku gdje su 1993. godine dobili kćerku Ajlu.

Prvi set dobila je Ajla Tomljanović sa 7-5, da bi u drugom gledatelji uživali u pravoj drami. Nakon Sereninog vodstva od 4-0 i 5-2 Tomljenović je zaigrala nestvarno dobro, stigla najprije do 5-5, potom i do tie brakea kojeg je dobila 13 godina starija tenisačica.

U trećem setu velika Serena, igračica sa 25 godina dugom, blistavom karijerom nije više imala snage pružati otpor razigranoj, nadahnutoj suparnici koja je nakon 83 minute igre dobila set sa 6-1 za najvažniju pobjedu svoje karijere i plasman među najboljih 16 igračica na US Openu.

Serena Williams nije mogla zadržati suze nakon meča. "Sve sam pokušala, ali Ajla je igrala samo malo bolje", kazala je tokom svog emotivnog govora prekidanog ovacijama publike. Na kraju se zahvalila svojoj porodici, posebno se obraćajući pokojnom ocu Richardu : "Hvala ti, tatice. Znam da ovo gledaš".

Ajla Tomljanović je trenutak u kojem je slavila protiv teniske legende nazvala "nadrealnim". "Stvarno mi je žao,  vjerujte mi da ja volim Serenu isto kao i vi. Uradila je nešto nevjerovatno za teniski sport. Nikada nisam mogla ni sanjati da ću doći u priliku da igram protiv nje u njenom posljednjem meču", kazala je Ajla.

Cijela Amerika noćas se biranim riječima oprostila od velike Serene Williams, poruke podrške i zahvalnosti uputili su joj, pored ostalih Barack Obama, Oprah Winfrey, brojne filmske i sportske zvijezde.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...