UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Christian Schmidt se ne smije uplašiti protesta u Sarajevu zbog nametanja Izbornog zakona…“ (VIDEO)

Za manje od mjesec dana bit će održani Opći izbori u našoj zemlji.

  • Politika

  • 05. Sep. 2022  

  • 6

Iako je najavio da će intervenirati u izborni zakon, visoki predstavnik Christian Schmidt to još nije učinio, a prema najavama to neće ni učiniti prije izbora 2. oktobra.

U javnost su počele izlaziti informacije kako je odustao od najavljenog cenzusa od 3% koji ide u korist Čovićevom HDZ-u, te da će krenuti u smjeru podizanja granice za izbor predsjednika FBiH.

Članovi predsjedništva HNS-a, Zdenko Ćosić (HDZ BiH) i Ilija Cvitanović (HDZ 1990) za stranačku Televiziju Herceg-Bosne kažu da se visoki predstavnik ne smije uplašiti protesta u Sarajevu, te kako treba nametnuti Izborni zakon.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...