SENZACIJA U AMERICI: Pogledajte kako je Rafael Nadal izbačen sa US Opena... (VIDEO)

U trećem setu gledali smo reprizu prvog, Tiafoe je u sedmom gemu napravio break i sada puno lakše odservirao za 2:1 protiv trećeg igrača svijeta.

  • Sport

  • 06. Sep. 2022  

  • 0

Rafael Nadal senzacionalno je izgubio meč osmine finala US Opena od Amerikanca Francesa Tiafoea sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

26. tenisač svijeta slavio je nakon tri i pol sata velike borbe u meču u kojem je statistički gotovo sve bilo na njegovoj strani i izborio četvrtfinale. Amerikanac je bio bolji u ključnim trenucima u sva tri osvojena seta, što dijelom ilustrira i omjer iskorištenih break lopti - Tiafoe je iskoristio četiri od šest izborenih prilika, Nadal samo tri od osam.

U prvom setu napravio je break u sedmom gemu i potom nakon velike borbe u osmom uspio sačuvati servis, a onda i odservirati za prvu dionicu.

Sjajno je Amerikanac igrao i u drugom setu, ali je uporni Nadal uspio uzvratiti breakom i vratiti se u meč, i to kod protivnikovog servisa za 5:5.

Nakon toga, sve je otišlo na stranu Amerikanca. U trećem setu gledali smo reprizu prvog, Tiafoe je u sedmom gemu napravio break i sada puno lakše odservirao za 2:1 protiv trećeg igrača svijeta.

U četvrtom setu, Španjolac je napravio break za 3:1 i onda do kraja više nije osvojio niti jedan gem. Tiafoe je nanizao pet gemova zaredom i proslavio najveću pobjedu u karijeri, za četvrtfinale US Opena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...